Nemamo svi vremena za kupnju svježih peciva svako jutro. Zato je važno kruh – pogotovo pšenični (s kvascem) koji se najbrže suši (za razliku od integralnog kruha s kiselim tijestom koji dugo ostaje svjež) – čuvati u prikladnim uvjetima. Prije svega, i to je najvažnije pravilo – kruh ne čuvajte u plastičnim vrećicama (u takvim uvjetima kruh nema pristup zraku, ne „diše” i kao rezultat toga postaje „gumast”). – probušene rupe u plastičnoj vrećici ne pomažu :). Drugo važno pravilo je da, kada je kruh još topao, pustite ga da se ohladi kako bi imao vremena otpustiti vlagu. Općenito govoreći, kruh se čuva na suhom mjestu sobne temperature, ali ako ga ostavite „samog”, osušit će se ili upljesniviti – i tu na scenu stupa odabir posude. Što tražimo pri odabiru takvog dodatka? Veličinu posude odaberite prema količini kruha koju obično kupujete, kako biste prirodno smanjili količinu zraka i istovremeno uštedjeli prostor na radnoj površini. Također je vrijedno napomenuti da bi posuda trebala imati otvore za zrak kako bi se osigurala pravilna cirkulacija zraka. U ponudi FormAdore pronaći ćete drvene posude, čelične ili plastične posude. Posude se mogu, pa čak i trebaju :), uskladiti s kuhinjskim dekorom pa ćete tako, ovisno o tome je li kuhinja skandinavska, stroga, minimalistička, rustikalna, vintage ili šarena, vesela i puna boja, sigurno pronaći posudu koja će odgovarati njenom stilu i shemi boja.
42 proizvoda