Kusmi Tea jedan je od najstarijih proizvođača čaja – čaj koji s dobrim razlogom ima izvrsnu reputaciju i slovi kao jedan od najekskluzivnijih na svijetu. Osnovan 1867. godine u carskoj Rusiji, brend se prvo preselio u London, a zatim u Pariz, gdje je i danas. Odvažne kompozicije okusa, najviša kvaliteta i dekorativna, barokna pakiranja zaštitni su znak brenda koji će se sigurno svidjeti znalcima dobrog ukusa.
Kusmi Tea čajevi dostupni u FormAdoreu uključuju aromatične ruske okuse, kao i klasične mješavine ili čajeve iz wellness linije. Ako vam jedan okus nije dovoljan, posegnite za setovima i odaberite okus koji vam najbolje odgovara. Prekrasno pakiranje čini Kusmi Tea nezaboravnim, aromatičnim poklonima – za nju, za poslovnog partnera, za mamu ili tetu.
100 proizvoda
13,08 €
Kusmi
21Otprema u roku od 21 radnog dana
24,26 €
Kusmi
Slanje unutar 24 sata
35,43 €
Kusmi
Proizvod privremeno nedostupan
24,02 €
Kusmi
21Otprema u roku od 21 radnog dana
Priprema čaja je više od pukog prelijevanja suhih listova vrućom vodom. To je ceremonija, trenutak predaha, putovanje u daleke kutke svijeta gdje aromatični listovi dozrijevaju na slikovitim plantažama. Otkrijte s nama fascinantan svijet čaja!
Svaki gutljaj je nova priča, a mi smo tu da vam pomognemo otkriti je.
Svijet čaja je nevjerojatno raznolik i zadivljujući. Svaki tip karakterizira jedinstven proces proizvodnje koji utječe na njegov okus, aromu, boju infuzije i svojstva. Od nježnih bijelih pupoljaka do intenzivno fermentiranih crnih listova – svaki čaj ima svoju priču.
Zeleni čaj je stoljećima cijenjen zbog svojih zdravstvenih svojstava, posebno u azijskim kulturama odakle potječe. Bogat antioksidansima, uključujući poznate katehine (EGCG), podržava imunološki sustav, pruža uravnoteženiji porast energije od kave i osvježava um.
Njegov nježan, često travnat ili blago morski okus s primjesom slatkoće ili ugodne gorčine savršeno se slaže s laganim jelima, salatama, ribom i trenucima opuštanja. To je idealno piće za popodnevni oporavak, a pripremljen u elegantnom čajniku može postati divan akcent za druženja s prijateljima.
Zeleni čaj: čemu pomaže?
Zeleni čaj ima mnoga pozitivna svojstva, kao što su:
Ovo je najpopularnija vrsta čaja na svijetu, posebno omiljena u Europi i Sjevernoj Americi. Njegov intenzivan, često slatkast ili voćni okus i bogata aroma savršeni su za jutarnje buđenje i pružaju energiju tijekom cijelog dana. Potpuni proces oksidacije daje mu karakterističnu tamnu boju i jačinu.
U našoj ponudi pronaći ćete kako klasične crne čajeve iz različitih regija (Assam, Cejlon, Darjeeling), tako i one obogaćene aromatičnim dodacima, poput ulja bergamota u Earl Greyu, začinskih nota u mješavinama Masala Chai, ili voćnih nota u English Breakfastu.
Smatran jednim od najplemenitijih i najmanje obrađenih čajeva, bijeli čaj oduševljava svojim suptilnim, blago slatkim okusom i nježnom, cvjetnom aromom. Proizvodi se od najmlađih, neotvorenih pupoljaka i listova čajevca, koji su često prekriveni srebrnastim paperjem. Prolazi samo proces venuća i sušenja, čime zadržava svoja vrijedna svojstva i prirodnu slatkoću.
Oolong čaj, poznat i kao zmajev čaj ili plavo-zeleni čaj, fascinantna je kombinacija karakteristika zelenog i crnog čaja. To je djelomično oksidirani čaj, a stupanj oksidacije može varirati od desetak do čak 70-80%. Njegov okus i aroma mogu se značajno razlikovati ovisno o stupnju oksidacije i regiji porijekla – od svijetlih, cvjetnih, gotovo zelenih nota do bogatih, prženih, voćnih ili medenih tonova.
Oolong čaj je odličan izbor za one koji traže nova, neočekivana okusna iskustva.
Iako tehnički nisu pravi čajevi (jer ne potječu od listova Camellia sinensis), biljne i voćne infuzije su nevjerojatno aromatična, ukusna i zdrava alternativa, idealna u bilo koje doba dana. Naša ponuda uključuje opuštajući čaj od kamilice, osvježavajući čaj od mente, zagrijavajući čaj od đumbira, čaj od šipka za jačanje imuniteta, te voćne mješavine pune vitamina i prirodnih aroma.
Vrijeme kuhanja je ključno za okus čaja:
Temperatura vode ima ogroman utjecaj na ekstrakciju okusa:
Nema jednoznačnog odgovora na pitanje koji je čaj najzdraviji, jer svaki ima jedinstvena svojstva i dobrobiti za tijelo. Zeleni čaj je poznat po visokom udjelu antioksidansa (EGCG). Crni čaj, bogat teaflavinima i tearubiginima, može podržati koncentraciju i zdravlje srca. Bijeli čaj je nježan i također bogat polifenolima. Oolong kombinira značajke oba. Biljne infuzije pružaju specifične koristi ovisno o korištenim biljkama. Najbolji pristup je uključiti različite vrste čajeva u svoju svakodnevnu rutinu kako biste iskoristili njihove raznolike prednosti.
Zapamtite, ključ je odabrati dobre rinfuzne čajeve ili visokokvalitetne luksuzne čajeve u vrećicama.
Izbor čaja za svakodnevno pijenje ovisi o vašim individualnim preferencijama okusa, načinu života i potrebama. Ako vam je potreban jutarnji poticaj, posegnite za klasičnim crnim čajem ili energetskom yerba mate. Tijekom dana možete uživati u osvježavajućem zelenom čaju, koji će pomoći koncentraciji, ili aromatičnom oolongu. Navečer, za opuštanje i odmor prije spavanja, idealne su biljne infuzije poput kamilice, matičnjaka ili lavande.
Unatoč brojnim prednostima, postoje situacije kada je mudro umjeriti unos čaja.
Zapamtite da čak i dobri rinfuzni čajevi konzumirani u prevelikim količinama mogu negativno utjecati na vaše tijelo.
Ako volite sladak čaj, umjesto tradicionalnog bijelog šećera, možete isprobati prirodne i često zdravije alternative.
Med savršeno djeluje (posebno u biljnim i crnim čajevima), dodatno obogaćujući piće svojim zdravstvenim svojstvima – samo zapamtite da ga dodate u blago ohlađeni čaj kako ne bi izgubio svoje vrijedne enzime.
Također možete koristiti:
Eksperimentirajte i otkrijte svoj omiljeni način zaslađivanja čaja!
Kada udare želučane tegobe, dobro odabran biljni čaj može donijeti olakšanje.
Vrijedi imati zalihe ovih prirodnih lijekova u svojoj kućnoj ljekarni.
Izbor između kave i čaja često je stvar individualnih preferencija i trenutnih potreba. Oba pića imaju svoje vjerne sljedbenike i nude jedinstvena iskustva. Tablica u nastavku prikazuje ključne razlike i sličnosti:
| Značajka | Kava | Čaj |
| Aroma i okus | Intenzivna, karakteristična aroma; često jak, gorak okus. | Nevjerojatno bogatstvo okusa i aroma – od nježnih do intenzivnih, ovisno o vrsti. |
| Stimulirajući učinak | Jak, brz, idealan za jutarnji energetski poticaj. | Suptilniji, često dugotrajniji i uravnoteženiji (zahvaljujući L-teaninu koji modulira učinak kofeina). |
| Idealno vrijeme | Uglavnom ujutro ili kada je potreban trenutni energetski poticaj. | Bilo koje doba dana; mogućnost usklađivanja vrste čaja s raspoloženjem i potrebama (stimulacija, opuštanje). |
| Kofein/Tein | Sadrži kofein. | Mnoge vrste sadrže tein (kofein); biljne i voćne infuzije obično su bez kofeina. |
I kava i čaj mogu obogatiti naše svakodnevne rituale, nudeći razne prednosti i užitke.
Da, mnoge vrste čaja (dobivene od biljke Camellia sinensis) sadrže kofein, koji se u kontekstu čaja često naziva tein. Kemijski je to ista tvar, ali u čaju se pojavljuje u kombinaciji s drugim spojevima (npr. L-teanin), što često čini njegov učinak blažim i uravnoteženijim od kave.
Crni čaj i matcha sadrže najviše kofeina, zeleni čaj i oolong nešto manje, a bijeli čaj najmanje. Biljni i voćni čajevi (npr. kamilica, menta, rooibos) prirodno su bez kofeina.