Le Creuset je ikonični francuski brand koji je prvi na svijetu (1925. godine) započeo proizvodnju emajliranog posuđa od lijevanog željeza. Naziv 'Le Creuset' potječe od kalupa za lijevanje u kojem se proizvodi umjetnički izrađuju.
Od 1930-ih do 1950-ih stvorene su daljnje kolekcije, ali i prva intenzivna boja emajla – danas poznata kao 'plamen'. Ona je najviše povezana s brandom, iako je od tada nastala cijela paleta prekrasnih, karakterističnih boja.
Korištenje lijevanog željeza premazanog visokotemperaturno pečenim premazima osigurava visoku kvalitetu i trajnost proizvoda, što proizvođač potvrđuje nudeći doživotno jamstvo na svoje proizvode.
Pažljivo izrađeno posuđe s ravnomjerno debelim stijenkama savršeno distribuira toplinu, ravnomjerno zagrijavajući hranu. Lijevano željezo dugo zadržava energiju, omogućujući njenu uštedu. Posuđe od lijevanog željeza može se koristiti na svim vrstama štednjaka.
528 proizvoda
183,92 €306,53 €
Le Creuset
Otprema u roku od 19 radnih dana
30,60 €46,37 €
Le Creuset
Otprema u roku od 19 radnih dana
69,77 €116,29 €
Le Creuset
Slanje unutar 24 sata
860,24 €1.433,73 €
Le Creuset
Otprema u roku od 19 radnih dana
423,05 €
Le Creuset
Otprema u roku od 19 radnih dana
563,36 €
Le Creuset
Otprema u roku od 19 radnih dana
32,10 €
Le Creuset
Otprema u roku od 10 radnih dana
28,30 €
Le Creuset
Otprema u roku od 10 radnih dana
Dobrodošli u svijet gdje se tradicija, francuska izrada i kreativnost susreću s inovacijom, a svaki obrok postaje prava proslava. Otkrijte Le Creuset – brend koji je sinonim za najvišu kvalitetu, nenadmašnu izdržljivost i bezvremenski stil koji inspirira kuhare i zaljubljenike u kuhanje diljem svijeta već gotovo stoljeće. Visoka kvaliteta proizvoda ovog francuskog brenda, Le Creuset boje te prepoznatljiv dizajn i trajnost jamstvo su posuđa i dodataka koji će trajati generacijama.
Putovanje Le Creuseta započelo je 1925. godine u malom mjestu Fresnoy-le-Grand na sjeveru Francuske, regiji poznatoj po ljevaonicama. Dva vizionara – Armand Desaegher, stručnjak za emajlirani lijev, i Octave Aubecq, specijalist za emajl – udružili su snage kako bi stvorili posuđe koje je revolucioniralo način na koji kuhamo i čiji je prepoznatljiv dizajn postao sastavni dio francuske kuhinje.
Njihova prva zajednička kreacija bila je gusana peka obložena emajlom

