Johann Sebastian Bach posvetio joj je kantatu. Aromatične sadnice darivane su velikim europskim vladarima. Napisane su joj tisuće hvalospjeva. Stoljećima ju vole mnoštva obožavatelja. Piće kraljeva i običnih ljudi, pripremano i konzumirano na milijun načina. Kava.
Samo najbolji aparati za espresso, aparati za kavu i kuhala izvlače najbolje iz kave. Jer priprema kave zahtijeva dobru opremu, puno strpljenja i barem malo znanja. Najzahtjevniji ljubitelji kave cijenit će profesionalni aparat za espresso: tlačni ili prelijevni. S druge strane, oni koji žive minimalistički bit će zadovoljni kuhalom za kavu, francuskom prešom ili originalnim dripperom. Kako bi se izvukao duboki okus crnih zrna, tu je i moka pot, po mogućnosti talijanska 'moka'.
71 proizvod
120,80 €
Alessi
Otprema u roku od 25 radnih dana
Kako skuhati kavu? To je pitanje bez jednog odgovora, jer postoji bezbroj načina za pripremu ovog aromatičnog napitka. Aparat za kavu na kapanje, aparat za kavu pod pritiskom ili možda espresso aparat s ručkom? Aparat za infuziju kave ili možda Moka pot? S uređajima za pripremu kave koje nudimo, moći ćete pripremiti ukusan napitak dubokog okusa i arome.
Koji su načini kuhanja kave? Jedan od njih je kuhanje kave u espresso aparatu. Ovim uređajem možete brzo dobiti aromatičan i intenzivan napitak. Koji aparat za kavu odabrati? U ponudi imamo aparat za kavu na kapanje, koji je vrlo jednostavan za korištenje. Sve što trebate učiniti je uliti mljevenu kavu u košaricu filtera, dodati vodu i pritisnuti odgovarajući gumb. Voda se zagrijava, zatim se ispušta u posudu za kavu, odakle polako curi u vrč. Proces pripreme napitka u ovom aparatu prilično je dug, može potrajati čak i nekoliko minuta. Ova metoda kuhanja znači da kava sadrži više kofeina nego kada se koristi aparat za kavu pod pritiskom.
Popularna vrsta aparata za kavu je aparat za kavu pod pritiskom, koji koristi visok pritisak za kuhanje. Kipuća voda se ispušta, pomoću posebne pumpe, u posudu za kavu, i na kraju u šalicu ili šoljicu. Među ovom vrstom aparata ističu se automatski aparati za kavu. Njihova najveća prednost je što se cijeli proces kuhanja kave odvija bez našeg sudjelovanja. To znači da aparat sam odabire odgovarajuću količinu kave i vode, što omogućuje napitak izvrsnog okusa i arome. Drugi tip modela pod pritiskom su poluautomatski aparati, poznati i kao aparati s ručkom. Karakterizira ih potreba da se nakon svakog kuhanja ukloni košarica filtera za kavu s posebnom ručkom i baci preostali talog. Vrijedi dodati da je najbolja kava za espresso aparat svježa, kvalitetna kava u zrnu, koju treba mljeti neposredno prije kuhanja.
Aparati za kavu dostupni u FormAdoreu razlikuju se po funkcijama i metodama kuhanja, ali imaju jedno zajedničko. Visoke su kvalitete i originalnog dizajna. Jedan od aparata koje nudimo, smješten na vašem kuhinjskom pultu, postat će jedinstvena dekoracija za ovaj interijer.
Aparati za infuziju kave su jednostavni za korištenje uređaji koji vam omogućuju da izvučete maksimalan okus i aromu iz svježe mljevenih zrna. Nudimo širok izbor aparata za infuziju namijenjenih za kuhanje esencijalnog toplog napitka, među kojima možete pronaći posude za kuhanje kave i opremu, kao što je French press aparat za kavu ili dripper.
Među aparatima za infuziju, najpopularniji je French press aparat za kavu, s kojim možete brzo i jednostavno pripremiti ukusnu kavu. Pitate se kako skuhati kavu u French pressu? Jednostavnije je nego što mislite! Prvo, iz vaše posude za kavu, izmjerite nekoliko zrna kave žličicom i sameljite ih u mlinu. Uklonite klip iz uređaja i ulijte kavu u njega. Prelijte vrućom vodom, pokrijte aparat poklopcem i ostavite da odstoji oko 3 minute. Nakon tog vremena, spustite klip s filterom tako da pritisne talog na dno uređaja. Vaša French press kava je spremna! Sve što trebate učiniti je uliti je u šalice i uživati u njenom aromatičnom i intenzivnom okusu.
Također vrijedi spomenuti uređaj poznat kao coffee dripper, koji se koristi za kuhanje kave prelijevanjem. Zahvaljujući ovom kapanju, kava ima vrlo ukusan i delikatan napitak, a karamelne i orašaste arome lagano prženih zrna čine je nevjerojatno bogatom i zanimljivog okusa. Za pripremu kave prelijevanjem potrebni su vam poseban kuhalo s izduženim grlićem, koji omogućuje stalan protok vode, i filter za kavu. Kava na kapanje je izvrsna ideja za dobar napitak pripremljen u udobnosti vašeg doma. Morate je probati!
Ne trebate espresso aparat pod pritiskom da biste pripremili aromatičan espresso bogatog okusa. Koji su drugi načini pripreme kave? U pomoć dolazi Moka pot – kako onaj koji se stavlja na plinsku ili indukcijsku ploču, tako i električni aparat za kavu. Princip rada talijanskog Moka pota temelji se na pritisku, koji se stvara visokom temperaturom u donjem dijelu uređaja. U ponudi imamo aluminijske i čelične Moka potove, za plin i indukciju, koji se razlikuju po dizajnu, boji i kapacitetu. I plinski Moka pot i indukcijski Moka pot omogućit će vam pripremu ukusnog espressa, u kojem možete uživati odmah ili ga koristiti kao bazu za drugu vrstu kave, poput cappuccina ili americana.
Kako koristiti Moka pot? To nije ništa komplicirano! Prvo, trebate uliti vodu u donji spremnik uređaja tako da dosegne donji rub sigurnosnog ventila. Zatim, trebate samljeti zrna u mlincu za kavu i uliti ih u košaricu filtera montiranu na spremniku za vodu. Kakva je kava najbolja za Moka pot? Možete odabrati bilo koju vrstu, ali važno je da zrna nisu previše grubo mljevena. Poravnajte ulivenu kavu laganim tapkanjem košarice filtera o pult. Postavite gornji dio Moka pota i pažljivo zavrnite gornji spremnik na donji. Postavite Moka pot na štednjak i počnite pripremati kavu. Kako skuhati kavu u Moka potu? Morate pričekati nekoliko minuta dok kipuća voda ne stvori pritisak i pređe iz donjeg spremnika u gornji dio uređaja. Čim čujete klokotanje, uklonite Moka pot s plamenika. Vaša esencijalna kava iz Moka pota je spremna!
Odlučite se za dobar aparat za kavu, Moka pot ili aparat za infuziju kako biste svaki dan uživali u okusu prekrasno mirisne, tople i okrepljujuće kave.