Kako skuhati ukusnu, bistru juhu? Postoji mnogo načina, ali ne možete bez žlice za cijeđenje, poznatije kao rupičasta žlica! A kako izvaditi rezance ili knedle iz kipuće vode? I tu u pomoć priskače velika i praktična rupičasta žlica! Opremljena dugom drškom i perforiranim dnom, nezaobilazan je dodatak među kuhinjskim priborom svake kućanice koja drži do sebe i pedantnog kuhara.
Ovisno o veličini, rupžičasta žlica može se koristiti za niz kuharskih zadataka: mala se može koristiti za cijeđenje raviola (za tjesteninu ipak preporučujemo veliko cjedilo ili cjediljku), dok je veća korisna za vađenje cikle iz boršča. Materijal od kojeg je izrađena također igra važnu ulogu – bezvremenska čelična žlica bit će neuništiva, dok će ona od silikona unijeti malo boje u kuhinju! Iako naizgled tako obične, rupičaste žlice su zahvalan kuhinjski pribor koji će se više puta pokazati vrijednim.
35 proizvoda