Najbolji način posluživanja juha ili tjestenine? Duboki tanjur dizajniran posebno za tu svrhu! Trgovina FormAdore nudi kako univerzalne, bezvremenske tanjure pogodne za svakodnevnu upotrebu, tako i elegantne duboke tanjure za tjesteninu. Ako vas mami nešto originalnije, slobodno se prepustite i odaberite šareni tanjur pa će jelo koje poslužujete odmah dobiti živopisni štih. Pronaći ćete tanjure za sve prilike, bilo da su dio setova ili neovisni, originalni dizajni. Porculanski, keramički ili od kamena? Bijeli i jednostavni ili šareni i neobični? Sigurno ćete pronaći nešto po svom ukusu! A ako vam treba stvarno duboka zdjela, pogledajte naš izbor zdjela i posuda.
215 proizvoda

Villeroy & Boch Mariefleur Basic

Villeroy & Boch Anmut Platinum No.1

Villeroy & Boch Amazonia Anmut

Villeroy & Boch Anmut

Villeroy & Boch NewWave

Villeroy & Boch Audun Ferme

Villeroy & Boch Audun Fleur

Villeroy & Boch Audun Promenade

Villeroy & Boch Audun Chasse
Villeroy & Boch Iconic

Villeroy & Boch Design Naif

Villeroy & Boch Manoir

Villeroy & Boch White Pearl

Villeroy & Boch Ivoire

Villeroy & Boch Gray Pearl

Villeroy & Boch Modern Grace

Villeroy & Boch Samarkand Aquamarin

Villeroy & Boch Samarkand Rubin

Villeroy & Boch Samarkand Mandarin

Villeroy & Boch Mariefleur Gris Basic

Villeroy & Boch For Me

Villeroy & Boch Toy's Delight

Villeroy & Boch Toy's Delight Royal Classic

Kähler Hammershøi

Villeroy & Boch Old Luxembourg

Villeroy & Boch MetroChic

Villeroy & Boch Anmut Gold

Villeroy & Boch MetroChic Blanc

Villeroy & Boch Avarua

Bloomingville Jules

Kähler Hammershøi Christmas

Villeroy & Boch Cellini

Villeroy & Boch Crafted Denim

Villeroy & Boch Crafted Blueberry

Koziol Connect Organic

Koziol Club

Koziol Organic

Seletti Hybrid

Villeroy & Boch Amazonia

Bloomingville Camellia

Bloomingville Sandrine

Blomus Pilar

Blomus Sablo

Lyngby Rhombe Color

Rosendahl Grand Cru Moments

Iittala Raami

Seletti Kintsugi

Seletti Diesel Living

Alessi Mami

Iittala Teema

Iittala Taika

Eva Solo Nordic Kitchen

Eva Trio Legio Nova

Eva Trio Legio

Rosendahl Grand Cru
32,10 €
Villeroy & Boch
Otprema u roku od 23 radna dana


Sjećate li se onog trenutka kada, nakon dugog, prohladnog dana, uđete u svoj dom, a iz kuhinje se širi aroma tople, mirisne juhe? To je trenutak kada se svijet malo uspori, a vi osjetite kako se toplina širi cijelim vašim tijelom. Sada zamislite tu juhu, tu kulinarsku utjehu, posluženu u posudi koja je savršena kao i njezin sadržaj. Upravo o tome ćemo razgovarati – dubokim tanjurima, tihim, ali nevjerojatno važnim herojima svakog obroka.
Duboki tanjur je mnogo više od obične zdjele za juhu. To je element koji definira estetiku stola, utječe na temperaturu hrane i, što je najvažnije, poboljšava vaše svakodnevno iskustvo objedovanja. Ako tražite inspiraciju za uređenje i opremanje interijera, znate da su detalji važni. A tanjur na kojem poslužujete jelo jedan je od najvažnijih detalja koji običnu večeru može pretvoriti u malu, kućnu proslavu.
Počnimo s osnovama. Duboki tanjur, suprotno uvriježenom mišljenju, nije univerzalna posuda. Njegov oblik, dubina i promjer dizajnirani su s obzirom na specifična jela koja zahtijevaju veći volumen i bolje zadržavanje topline. Naravno, najčešće ga povezujemo s juhom, ali njegova je upotreba mnogo šira, a moderni dizajn proširio je njegovu funkcionalnost i na jela koja bi prije samo nekoliko godina završila na plitkim tanjurima.
Juhe i kreme: To je jasno kao dan. Duboki oblik pomaže u održavanju temperature, a širok rub (ako je prisutan) olakšava nošenje i sprječava prolijevanje.
Tjestenina: Talijani znaju što rade. Tanjuri za tjesteninu, često zvani pasta zdjele ili jednostavno duboki tanjuri, imaju idealnu dubinu za posluživanje špageta ili tagliatella, a istovremeno omogućuju lako miješanje umaka bez rizika da završi na stolnjaku.
Jela iz jednog lonca i variva: Gulaši, paprikaši, čili con carne – sva ta jela koja imaju više umaka i zahtijevaju nešto veći “okvir” izgledaju izvrsno u dubokom tanjuru.
Salate i zdjele: Sve popularnije Buddha zdjele ili izdašne salate zahtijevaju stabilnu i prostranu bazu. Duboki tanjur savršen je za slaganje sastojaka, što je ključno za estetiku ovakvih jela.
Prilikom odabira tanjura, vrijedi razmisliti o dosljednosti. Ako sastavljate cijeli set posuđa, obratite pozornost na klasičan stil i trajnost. U tom kontekstu, porculanski tanjuri su izbor koji nikada ne izlazi iz mode i često nude širok izbor dubokih modela u raznim stilovima, od tradicionalnih do ultramodernih.
Materijal od kojeg je tanjur izrađen ključan je ne samo za njegov izgled, već i za njegovu funkcionalnost. Utječe na zadržavanje topline, trajnost, težinu i način na koji je jelo prezentirano. Ovu odluku treba diktirati vaš životni stil i estetika interijera.
Porculan je sinonim za eleganciju i sofisticiranost. Glatka je, lagana i ima karakterističan, nježan sjaj zbog kojeg i najjednostavnija juha izgleda kao jelo iz restorana s pet zvjezdica.
Estetika: Nenadmašna bjelina i delikatnost, savršeni za svečane prigode i svakodnevne obroke kojima želite dati poseban dodir.
Higijena: Neporozna površina lako se čisti, ne upija mirise ni boje, što je ključno za intenzivne juhe, npr. juhu od cikle.
Zadržavanje topline: Porculan je izvrstan izolator. To vašu juhu održava toplom dulje, što je neprocjenjivo kada jedete polako ili kada članovi obitelji sjedaju za jelo u različito vrijeme.
Cijena: Visokokvalitetni porculan, posebno koštani porculan, može biti skuplji, ali to je investicija za godine koje dolaze.
Krhkost: Skloniji je lomu i krhanju od kamenine, pa zahtijeva pažljivije rukovanje.
Ako vaši interijeri crpe inspiraciju iz skandinavskog, boho ili rustikalnog stila, kamenina će biti pun pogodak. Njezina nepravilna tekstura, mat završna obrada i prirodne boje dodaju toplinu i udobnost stolu.
Kaljeno ili opal staklo izbor je za ljubitelje modernog dizajna i praktičnih rješenja. Stakleni tanjuri su lagani, često prozirni ili u nježnim, mliječnim nijansama.
Kada želite minimalistički učinak i jednostavnost oblika.
Kada poslužujete hladne juhe, deserte ili šarene salate, jer staklo lijepo prikazuje sadržaj.
Kada tražite posuđe koje je iznimno otporno na ogrebotine i može se sigurno prati u perilici posuđa bez straha od gubitka sjaja.
Oblik i veličina dubokog tanjura nisu samo stvar estetike, već prvenstveno ergonomije i stila posluživanja. Razmislite što najčešće jedete prije donošenja odluke.
Standardni duboki tanjuri obično imaju promjer od 20 do 24 cm.
Manji (cca 18 cm): Izvrsni za juhe, konsomee ili male porcije krema. Idealni su za elegantna predjela ili kao zdjelice za priloge.
Veći (preko 24 cm): Ovo su idealni tanjuri za tjesteninu ili jela iz jednog lonca. Veliki promjer omogućuje ugodno miješanje tjestenine s umakom.
Dubina tanjura izravno utječe na to koliko će dugo hrana ostati topla. Što je dublji i okomitiji rub, to je manja kontaktna površina sa zrakom, a time – bolja toplinska izolacija.

